Disclaimer en Colofon

De Stichting Musea Heiligerlee heeft haar uiterste best gedaan om de rechten van de auteursrechthebbende op de beelden in de presentatie/tentoonstelling te achterhalen, toestemming te vragen en indien gewenst een gebruikersvergoeding te betalen. Mochten er desondanks onverhoopt personen zijn die van mening zijn auteursrechthebbende van gebruikte beelden te zijn, dan willen wij deze gaarne verzoeken contact op te nemen met het bestuur van de stichting. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

De afbeeldingen in de tentoonstelling en presentatie van beide musea zijn afkomstig uit de collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, de Groninger Archieven, Toerisme Utrecht, St. Pieters en Bloklands Gasthuis Amersfoort.

De gebruikte foto’s van de re-enactment van de Slag bij Heiligerlee in de tentoonstelling zijn afkomstig van Agnes Tonkes en John de Grooth. Overige foto’s zijn in opdracht van de Stichting Musea Heiligerlee gemaakt door Bert Bulder of afkomstig uit eigen collectie(s). Foto’s in de presentatie van het Klokkengieterijmuseum zijn voornamelijk gemaakt door R.H. Herwig.

Bruiklenen in de collectie van de musea zijn afkomstig van het Ostfriesisches Landesmuseum Emden, Groninger Museum, Twents Museum, Stichting Vesting Oude Schans, gemeentelijke Brandweer Groningen, het van Deinse Instituut Enschede en verschillende particulieren.

Grafisch ontwerp website: Studio Marise Knegtmans, Amsterdam

Technische realisatie: Hippo Software + WebDesign, Amsterdam